Laptopverhuur.com. Snel en voordelig een laptop of notebook huren.
Contact gegevens?

     Klik hier voor onze volledige contactgegevens

Bel: 085 - 21 00 222

laptop - notebook – netbook – mini notebook

Er is veel verwarring omtrent het gebruik van bovenstaande woorden. Het woord laptop en notebook wordt vandaag de dag veelal door elkaar gebruikt, voor feitelijk hetzelfde product. Oorspronkelijk is er wel een verschil. Een laptop is over het algemeen in het verleden altijd een krachtigere machine dan een notebook geweest. Alleen is dit verschil in de loop der jaren enigszins vervaagd, aangezien ook laptops steeds kleiner zijn geworden.

Een laptop is in beginsel wat forser en een notebook is over het algemeen wat kleiner. Qua prestaties presteert een notebook ook iets minder dan een laptop. Echter, doordat de algemene specificaties van notebooks in de loop der tijd dusdanig zijn verbeterd, hebben de meeste mensen voor de zaken als internet en Office-toepassingen aan deze capaciteit voldoende.

Computertechnologie verandert zeer snel. Wat vroeger compacter was dan de gebruikelijke laptop werd notebook genoemd. Tegenwoordig is er een kleiner broertje bijgekomen. Sinds enkele jaren is de markt voor wederom kleinere apparaten gegroeid. Ook hiervoor zijn diverse benamingen in omloop. Zo zijn er termen als “mini-laptop”' en 'sub-notebook'. Dit zijn beide benamingen voor het kleinere model notebook.

Kenmerkend voor deze apparaten zijn het ontbreken van een optische drive. De apparaten zijn voorzien van een kleiner scherm (over het algemeen 10 inch of 12 inch) en een kleiner toetsenbord. Ook wordt hier de benaming “netbook” wel voor gebruikt, hoewel dit feitelijk niet juist is. De benaming “netbook ” is een geregistreerd handelsmerk van Psion. Prducten welke niet van Psion afkomstig zijn, kunnen dus nooit de benaming “netbook” hebben. Wellicht kunnen dergelijke apparaten nog het beste worden omschreven als mini notebook.