Laptopverhuur.com. Snel en voordelig een laptop of notebook huren.
Contact gegevens?

     Klik hier voor onze volledige contactgegevens

Bel: 085 - 21 00 222

Plasmascherm - LCD-scherm - LED TV

De ontwikkeling van grootbeeld presentatieschermen heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. In beginsel was het bijna altijd een plasmascherm, wanneer voor een beurs stand een presentatiescherm benodigd was. Sinds enkele jaren heeft er een verschuiving plaatsgevonden naar LCD technologie. LCD schermen zijn veelal wat lichter van gewicht en vaak ook net iets kleiner dan een plasmascherm. Wel zien we ook LCD-schermen bijna wekelijks groeien.

Wanneer u vandaag en scherm aanschaft, waarmee u voorloper bent op dit gebied, bent u over een half jaar feitelijk in het bezit van een gedateerd toestel.

Behalve LCD-schermen en plasmaschermen kennen we sinds niet al te lange tijd ook een geheel nieuwe techniek. Het LED-scherm.

Wat is het verschil tussen de diverse schermen. Een LCD-scherm werkt met vloeibare kristallen welke kunnen draaien. Het witte licht wat door de kristallen wordt gestuurd weerkaats op de kristallen en breekt uiteen in een kleurenspectrum. In feite de kleuren zoals ook in bijvoorbeeld een diamant te zien zijn, wanneer hier de zon op weerkaatst. Zo kunnen alle kleuren uit het kleurenspectrum worden gerealiseerd en dus een totaal keurenscherm ontstaan.

LED- schermen werken met ditzelfde systeem, echter de achtergrondverlichting (backlid) wordt verzorgd door vele LEDs (LED = Light Emitting Diode), in plaats van een beperkt aantal fluorescerende lampen. Het voordeel hiervan is aan aanzienlijk lager stroomgebruik en de mogelijkheid om plattere schermen te creŽren. Een extra voordeel van de LED-tv is de mogelijkheid om delen van het scherm uit te zetten. Hierdoor ontstaat een aanzienlijk beter contrast dan bij LCD-schermen, waar het backlid over het gehele scherm gelijk aan staat.

Het basisidee van een plasma-TV of plasmascherm zijn allemaal aparte lichtjes van rood, groen en blauw die oplichten en het beeld vormen. Ieder pixel bestaat uit drie lichtjes: een rood, een groen en een blauw. Dit zijn de drie basiskleuren waarmee vervolgens iedere andere kleur kan worden gemaakt. Doordat voor elke pixel drieaparte lichtjes benodigd zijn, verbruikt dit type scherm aanzienlijk meer stroom, produceert een grote hoeveelheid warmte en is ook een stuk zwaarder. Daarbij is ook de resolutie gemiddeld gezien wat lager.